Ora Pământului

„Fiecare din noi are puterea de a schimba lumea în care trăim.”

Celebrating Earth Hour 2010, CanadaAcesta este sloganul sub care în fiecare an organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF) vă propune să sărbătoriţi Pământul stingând preţ de o oră luminile şi întrerupând consumul de electricitate.

Încă din 2007, în 152 de ţări, ultima sâmbătă din martie este dedicată protejării naturii prin cel mai mare eveniment de mediu din lume. Ora Pământului a ajuns în peste 7000 de oraşe ale lumii, printre care şi cele mai importante din România. Aşadar, sâmbătă, 29 martie 2014, vă aşteptăm să stingeţi luminile în intervalul 20:30 – 21:30 şi să oferiţi o clipă de răgaz mediului înconjurător.

Consumul de electricitate înseamnă exploatări miniere şi de gaze naturale, hidrocentrale, precum şi centrale nucleare. Prea puţin din consum este suportat din mijloace de producţie mai puţin poluante, ca energia eoliană sau cea solară. Iar consumul este de multe ori inutil: instalaţii de aer condiţionat care funcţionează noaptea în clădiri de birouri pustii, instalaţii de iluminat stradal lăsate aprinse în miezul zilei, locuinţe şi clădiri de birouri în care luminile rămân aprinse deşi nu este nimeni înăuntru şi lista poate continua. Sigur, un bec stins nu va face mare diferenţă, dar milioane de becuri stinse în mii de oraşe ale lumii se va resimţi. Măcar pentru o oră pe an, lăsaţi Pământul să respire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.