Simfonia Lalelelor 2014

Pentru cei care nu ştiu, Simfonia Lalelelor este o expoziţie florală care se organizează anual la Piteşti. A ajuns la a 37-a ediţie, reuşind cumva să supravieţuiască trecerii delicate dintre comunism şi democraţie. Expoziţia durează trei zile şi, de regulă, se organizează în preajma Floriilor. Anul acesta, Simfonia Lalelelor are loc între 11 şi 13 aprilie.

simfonia lalelelor_02 La expoziţie participă sere din toată ţara, cu aranjamente spectaculoase, pline de culoare şi parfum. Dar mai mult de atât, pe lângă expoziţie se organizează un târg impresionant de flori. De la bulbi şi seminţe la puieţi şi arbuşti, de la flori în ghiveci la buchete de sezon. Cu preţuri de producător. Merită să faceţi cei 110 km până la Piteşti ca să vă aranjaţi balconul sau grădina pentru tot anul. Merită să mergeţi şi ca să vedeţi oraşul în haine de sărbătoare, împânzit de mii de lalele de toate culorile şi formele. Pentru că Piteşti-ul se laudă a fi oraşul lalelelor şi în fiecare primăvară spaţiile publice sunt populate cu flori.

Se spune că în viaţă trebuie să faci un copil, să contruieşti o casă şi să plantezi un copac. Primele două sunt alegeri personale, dar prin a treia ar trebui să trecem cu toţii. Să plantezi şi să îngrijeşti o floare este un act de educaţie, de dragoste, de respect. Iar dacă grădinăritul chiar nu vă atrage, Simfonia Lalelelor este un motiv excelent de excursie foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.