Orașul Reciclării 2014

Eco – Rom Ambalaje a dat startul unei noi ediții a concursului de colectare selectivă Orașul Reciclării. Anul acesta s-au înscris 32 de orașe. Arad, Bacău, Brașov, București-Sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanța, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc și Vaslui vor lupta până pe 30 iunie 2014 pentru titlul suprem. Premiul constă într-o zonă de relaxare 100% eco și cu acces gratuit la Internet, o gură de aer mai curat și mândria că sunt cei mai gospodari dintre gospodari.

Concurenții se vor întrece la trei categorii: calitatea serviciilor de colectare selectivă, metode de mobilizare și conștientizare a populației și, bineînțeles, cantitatea de deșeuri colectate. Ultima categorie vă dă ocazia să vă faceți orașul remarcat. Directiva Uniunii Europene este ca până în 2020 să ajungem să reciclăm 50% din deșeurile menajere, așa că dacă nu ne mobilizăm de drag, ne vom mobiliza de amenzi. Totuși, merităm un pic de respect de sine și cred că ne putem da seama singuri de beneficiile reciclării. Dar o astfel de directivă cu siguranță va mobiliza și autoritățile.

Bucureștiul are nevoie de încurajări puternice. Observ cu regret că doar două sectoare s-au înscris în luptă, dar încurajați-le și pe celelalte.

foto: colecteazaselectiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.