ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Festivalul de Internaţional de Film NexT 2014

A început Festivalul Internaţional de Film NexT 2014! Aflat la a 8-a ediție, NexT are loc în perioada 3 – 7 aprilie în București. Dacă sunteți mari cinefili sau doar curioși, puteți vedea filme de scurtmetraj într-unul din cinematografele gazdă. Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Cinema PRO sunt partenerii festivalului.

La ediţia aceasta, va avea loc pentru prima dată concursul The Pitch, care va premia cel mai bun proiect de scurtmetraj cu o finanţare de 5000 de euro, astfel încât proiectul să ajungă la stadiul de film. Concursul The Pitch este găzduit anual de mai multe festivaluri importante, inclusiv de cel de la Cannes.

Tot în premieră, anul acesta NexT propune două secţiuni noi: NexT is Love şi Next Look – împărţit în Body Image şi Sparkle. Pentru NexT is Love, selecţionerii Irina Trocan şi Andrei Rus dezvăluie: „Am încercat să fim surprinzători, cred că singura regulă a jocului a fost să evităm filmele care ne dau senzația de déjà-vu.” Cu siguranţă nu vă veţi plictisi urmărind cele 10 scurtmetraje ale secţiunii. Nici Next Look nu se lasă mai prejos şi propune scurtmetraje inventive, senzuale sau tenebroase care încearcă fie să arunce o privire asupra modalităţilor în care ne percem corpul, fie să vină cu provocări vizuale.

Pe toată durata festivalului, sunt organizate seminarii ţinute de experți din ţară şi străinătate, găzduite de locuri boeme ca Ceainăria Cărtureşti, Club Spice, J’ai Bistrot şi Club Control. Unele evenimente beneficiază de intrare gratuită, iar programul complet al festivalului poate fi consultat aici.

Abonamentele şi biletele pot fi cumpărate de pe eventbook.ro şi de la casieriile cinematografelor Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Cinema PRO.

Vizionare plăcută şi inspirată!

evenimentefestivalfilmNexTrecomandarescurtmetraje

Monica Radulescu • 04/04/2014


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.