Pain Plaisir, plăcere franţuzească la Bucureşti

Pe o străduţă înghesuită între parcul Kiseleff şi nişte blocuri comuniste, m-am oprit blocată de un peisaj cu siguranţă nebucureştean. O mamă şi fata ei stăteau aşezate la o masă rotundă, micuţă, pe care trona un buchet enorm de narcise. Mama savura o cafea, fata un suc de portocale. Era singura masă de pe trotuar. Pe fereastra din spatele lor scria simplu: Pain Plaisir – Brutărie şi patiserie franceză artizanală. Şi-am intrat.

pain plaisir_01M-au întâmpinat o vitrină cu prăjituri, un raft cu pâine de toate felurile (baghete, pâine neagră rotundă vândută la kilogram, pâine cu seminţe, etc.), un coş cu vinuri şi platouri suprapuse cu chifle, croissante, brioşe, nebunii. Trei – patru mese te îmbiau să nu te mai abţii până acasă şi să guşti la faţa locului.

În spatele vitrinei, o figură senină m-a întrebat ce doresc, dar eram deja fascinată de ferestruica din spatele ei prin care se zăreau două mâini frământând aluat. Produsele lor se fac în fiecare dimineaţă, la faţa locului.. A durat ceva până m-am decis la o baghetă franţuzească tradiţională şi la nişte chifle cu unt (din care am muşcat în drum spre ieşire). La una din mese tocmai se aşeza un grup care comandase o sticlă de vin şi se trata cu stil. Am mai aruncat o privire pofticioasă mesei cu narcise, încă sub ocupaţie, şi mi-am notat în minte adresa: str. Barbu Delavrancea, nr. 1. O prind eu liberă cumva..

Deschis este de marţi până vineri, de la 8:00 la 20:00, sâmbăta de la 9:00 la 20:00, iar duminica de la 9:00 la 14:00. Lunea este închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.