A long way down (2014)

Ca să poţi începe să urci, uneori trebuie să ajungi pe fundul văii. A long way down este povestea unor oameni singuri, neînţeleşi, rataţi, neobservaţi, care încearcă să atragă atenţia prin ultimul gest pe care cred că-l pot face: să se sinucidă într-un mod vizibil, aruncându-se de pe o clădire înaltă din centrul oraşului. Întâmplarea îşi face mereu simţită prezenţa şi, în loc să devină cazuri singulare de sinucidere, devin un grup cu o poveste comună.

Ştiu, veţi spune că în viaţa reală nu se întâmplă ca în filme şi aveţi dreptate. Mulţi nu au parte de intervenţia întâmplării, mulţi au parte, dar nu reuşesc s-o vadă sau iau decizia greşită. Dar la finalul filmului trebuie să plecaţi cu speranţă din sală, cu dorinţa de a vă face viaţa mai bună şi, mai ales, fiind recunoscători pentru timpul care vi s-a dat. În plus, data viitoare când întârzie metroul pentru că cineva a încercat să se sinucidă poate nu veţi mai fi morocănoşi că întârziaţi la muncă. Poate vă veţi gândi că dacă întâmplarea vă dă ocazia aţi putea face ceva. Dacă am fi mai atenţi la ce se întâmplă în jurul nostru, poate am crea mai multe întâmplări fericite.

A long way down este un film sensibil, despre prietenie, despre şansă. Un film care te face să crezi că există un loc pentru fiecare, oricât de ciudat, ratat sau lipsit de noroc ar fi. Este un film care te învaţă că nu mereu reuşeşti singur, dar dacă dai atenţie celor de lângă tine ai mai multe şanse.

Foto: imdb.com

One Reply to “A long way down (2014)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.