Descoperiţi Grădina Botanică

Pe vremea mea, Grădina Botanică era locul preferat al studenţilor de la facultăţile din apropiere, pentru că intrarea era ieftină şi, cel puţin în timpul săptămânii, nu prea erau vizitatori. La fel de puţini vizitatori sunt şi acum, deşi administratorii grădinii o menţin la fel de aranjată şi plină de flori tot timpul anului.

Grădina Botanică este un parc condensat. Nu are o suprafaţă foarte mare, dar este atât de bogată în arbori, arbuşti şi flori, încât este o plăcere s-o străbaţi cu pas molcom, uitând un pic de traficul şi nebunia de dincolo de porţile sale. Arbori seculari te apără aici. Grădina de trandafiri are aproape toate formele, culorile şi soiurile pe care le-aţi putea dori (înfloreşte spre sfârşitul lunii mai), iar serele adăpostesc plante exotice, orhidee, cactuşi şi multe alte specii mai rar găsite în peisajul bucureştean. Este un loc perfect de exersat aparatul de fotografiat sau pentru cromoterapie, cum doriţi.

În perioada 23 – 25 mai 2014, veţi găsi la Grădina Botanică o expoziţie temporară de violete africane şi alte Gesneriaceae (ce înseamnă vă las să descoperiţi). Expoziţia va fi deschisă între orele 10:00 şi 18:00, la Căsuţa Roşie din incinta grădinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.