Dieta minune

E plină lumea de diete şi metode rapide de slăbit. Fie că e vorba de varză, căpşune, citrice, legume verzi, orez, seminţe şi orice altceva, dietele par să aibă efecte bine stabilite apriori: 7 kg în 3 zile, 10 kg în 5 zile şi tot aşa. Vi le recomandă vecina de la 2, revistele pentru femei, Internet-ul, postările de pe Facebook sau bunica şi par a avea rezultate miraculoase.

Ce nu spun însă toţi aceşti experţi este faptul că slăbitul este urmat de o îngrăşare în acelaşi ritm, după încheierea dietei. De ce? Simplu. Pentru că organismul, ca şi câinele lui Pavlov, se învaţă să supravieţuiască în perioada de dietă cu un număr mic de calorii, iar când dieta se termină, transformă caloriile suplimentare direct în grăsime. Ce e şi mai rău este faptul că dietele disociate (doar cu orez sau spanac sau mai ştiu eu ce) duc la o carenţă importantă de vitamine, minerale şi ce se mai găseşte în restul produselor alimentare pe care nu le consumaţi.

Cu siguranţă, cel mai inteligent lucru pe care l-aţi putea face dacă doriţi să scăpaţi de câteva kilograme şi să vă menţineţi aşa este să apelaţi la un nutriţionist şi la o formă de sport (sală de fitness, bazin de înot, teren de tenis, drumeţii montane, orice doriţi). Dacă nu vă permiteţi niciuna din aceste variante, puteţi alege una din dietele care promit cele mai puţine rezultate şi care nu presupun metode drastice, dar de care vă puteţi ţine vreme îndelungată. Iar metode de a face sport se găsesc şi gratis. Important este să vă impuneţi un program şi să-l urmaţi riguros. Pentru aceasta, vă recomand site-ul Calorie Count unde vă puteţi face gratuit un cont şi puteţi urmări exact câte calorii aţi consumat, câtă mişcare aţi facut şi, mai ales, ce conţin alimentele pe care le-aţi consumat. Prin intermediul Calorie Count puteţi verifica dacă vă lipsiţi de vitamine şi minerale importante, dacă dimpotrivă consumaţi prea multă sare sau grăsimi, dacă beţi suficientă apă şi dacă programul de slăbit se îndreaptă în direcţia dorită.

One Reply to “Dieta minune”

  1. I am very much pleased with the contents you have mentioned.I wanted to thank you for this great article.I enjoyed every little bit part of it and I will be waiting for the new updates.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.