Roman teatral la Teatrul Nottara

Mihail Bulgakov este un scriitor rus, absolvent de medicină şi invariabil ironic, plin de umor şi de fantezie. Romanele şi povestirile sale sunt un peisaj autentic al societăţii ruse de la începutul secolului XX, în care un tânăr medic încearcă să se facă remarcat drept jurnalist şi prozator.

Roman teatral este una din povestirile în care regăsim autobiografia autorului său, Mihail Bulgakov. Lupta pentru afirmare şi supravieţuire, cenzura, dispreţul societăţii, toate prin glasul satiric al autorului său. Traducerea în limba română a apărut la editura Humanitas, alături de alte titluri semnate de Mihail Bulgakov: Maestrul şi Margareta şi Viaţa domnului Molière.

Dacă sunteţi mai degrabă amatori de teatru, puteţi asista la spectacolul de teatru realizat după această povestire, la Teatrul Nottara. Spectacolul se joacă din 2012, următoarea reprezentaţie având loc pe 4 mai 2014. În distribuţie îi veţi regăsi pe Ion Grosu, George Alexandru, Catrinel Dumitrescu, Alexandru Repan şi alţii. Spectacolul începe la ora 19:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.