Art Safari – Pavilionul de Artă Bucureşti 2014

Prima ediţie a Pavilionului de Artă Art Safari va avea loc în perioada 22 – 25 mai 2014, în Piaţa George Enescu din capitală. Găzduit de un ansamblu expoziţional special construit pentru această ocazie, Pavilionul de Artă va fi deopotrivă destinat publicului şi profesioniştilor în domeniu.

Evenimentul îşi propune o privire de ansamblu asupra artei românești, de la cea de patrimoniu la curentele din arta contemporană şi este organizat pe modelul Pavilioanelor de Artă din capitalele europene. Vor fi găzduite aproximativ 100 de galerii, muzee şi instituţii culturale, cele mai multe din ţară, dar şi din Austria, Italia, Germania şi Franţa.

Pavilionul va fi împărțit în șase secțiuni distincte: muzee și instituții culturale, galerii de artă de patrimoniu, galerii de artă contemporană, obiecte de colecție, design, art business și media. Pe lângă expoziţia propriu zisă, vor fi organizate conferinţe, lansări de carte, proiecţii şi demonstraţii. Pentru cei mici, organizatorii au pregătit un centru special unde îşi vor putea testa şi dezvolta spiritul artistic. Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici. Preţul unui bilet pentru o zi este de 15 lei (sau 8 lei pentru copii, studenţi, pensionari).

Scopul acestui eveniment este popularizarea artei în rândul românilor şi introducerea Bucureştiului în circuitul capitalelor culturale europene.

foto: artsafari.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.