Palatul Mogoșoaia

palatul mogosoaiaPalatul Mogoșoaia se află la aproximativ 10 km de București, în comuna Mogoșoaia. Palatul domnesc a fost construit la sfârșitul secolului al XVII-lea de către Constantin Brâncoveanu, pe malul unui lac aparținând boierului Mogoș. Arhitectura este încadrată în stilul brâncovenesc, cu o combinație de elemente veneţiene și otomane, dar și din renaștere și din stilul bizantin.

După execuţia lui Brâncoveanu şi a fiilor săi, palatul devine han turcesc. În 1920, domeniul este cumpărat de familia Bibescu şi își capătă forma actuală după o restructurare la care participă arhitecți germani, francezi și venețieni.

Astăzi găzduieşte Muzeul Artei şi Arhitecturii Brâncovenești, aici având loc numeroase evenimente culturale (mai multe detalii despre evenimente găsiți aici ). Taxa de vizitare a muzeului este 5 lei, iar programul de acces în complex este de la 10:00 – 18:00.

Totodată, vă puteți plimba prin grădinile palatului, puteți savura un prânz delicios la terasa-restaurant sau, de ce nu, puteți organiza un picnic pe malul lacului. Accesul din Bucureşti se face prin Calea Griviţei pe drumul spre Străulești, până la intrarea în comuna Mogoşoaia. Sunt doar 14 km din centrul capitalei, aşa că poate fi o plimbare frumoasă cu bicicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.