Tae Bo

Nu e vorba despre un film cu bătăi. Tae Bo este un antrenament de fitness care amestecă mişcări de arte marţiale într-un program de aerobic. A fost creat de americanul Billy Blanks şi a devenit popular în anii `90, dar beneficiile sale sunt apreciate şi acum, iar programe de Tae Bo veţi găsi în aproape toate sălile de fitness.

Beneficiile unei ore de Tae Bo sunt de multe feluri. În primul rând, este un excelent antrenament cardio, are un ritm alert şi arde între 500 şi 800 de calorii (faţă de 300 – 400 cât arde o oră de aerobic obişnuit). Poate fi deopotrivă un antrenament pentru începători şi avansaţi, pentru femei şi bărbaţi. Ajută la îmbunătăţirea echilibrului, coordonării şi flexibilităţii. Şi nu în ultimul rând, vă învaţă să daţi cu pumnul şi să loviţi cu picioarele în toate felurile şi direcţiile, ceea ce nu poate fi decât distractiv. Cu alte cuvinte, o oră de Tae Bo este o oră de relaxare şi antrenament eficient. Este antrenamentul meu preferat.

Unele rezultate sunt vizibile după mai multe şedinţe: tonifierea picioarelor şi a braţelor, un abdomen plan, echilibru. Altele, sunt vizibile imediat: v-a enervat o colegă irascibilă şi mofturoasă timp de 8 ore? Aveţi o oră întreagă să vă imaginaţi că toate loviturile îi sunt destinate şi efectul antistres este garantat.

foto: freedigitalphotos.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.