Zilele protecţiei solare

Vine vara şi pofta de a sta la soare e în creştere. Doar e sănătos, nu? Soarele are o mulţime de proprietăţi benefice, dar, din păcate, poate fi şi nociv. Dar până nu ţi s-a spus că aluniţa aceea urâtă care a crescut îngrijorător în ultimele luni, e benignă, nu ţi-ai dat seama că ar putea fi un melanom malign. Una dintre cele mai agresive tumori maligne. Cancer.

90% dintre cazurile de melanom malign depistate la timp sunt vindecabile. Aşa spun statisticile, şi ştiu că nu ai vrea să le verifici pe pielea ta. E bine totuşi să fii atent la transformările corpului tău, să urmăreşti evoluţia banalelor aluniţe şi să ajungi la un dermatolog dacă ţi se pare ceva în neregulă.

Până pe 30 iunie 2014, poţi beneficia de o consultaţie dermatologică gratuită la unul din cei 140 de medici din 30 de oraşe care participă la campania Zilele protecţiei solare. Te poţi înscrie aici. Ştiu că este o campanie organizată de o firmă de produse cosmetice de protecţie solară, dar nu te obligă nimeni să cumperi ceva. Doar te ajută să conştientizezi că soarele poate fi periculos şi, dacă nu ai altă soluţie, să ajungi la un medic dermatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.