Cod vestimentar: roşu!

Sezon de nunţi, botezuri, cumetrii. Mi-ar trebui o aplicaţie sau un card care să ştie în ce magazine nu mai are rost să intru şi în care să mă întorc în caz de urgenţă. Haosul pare generalizat în jurul meu, toţi aleargă, căutând înnebuniţi ‚ceva’. Vânzătorii întreabă amabil „Ce doriţi?”, dar când aud răspunsul „Ceva pentru o nuntă” zâmbetul le dispare brusc şi încep să transpire. Iron Man a început.

Există totuşi oameni care pot spune relaxat că nu au nevoie de asemenea alergătură pre-petrecere, pentru că pot răspunde foarte uşor codului vestimentar impus de un eveniment de acest gen. Mi-am propus să aflu cum reuşesc şi cred că am adunat câteva trucuri foarte utile:

  • poartă întotdeauna haine care le vin bine. Sigur, adaptate evenimentului, dar în limita propriului corp şi viziuni asupra lumii. Asta înseamnă că poţi fi naşă fără rochie lungă şi coc de congres, dar şi nuntaş fără costum negru şi papion, fără ca aspectul tău social să aibă de suferit.
  • cumpără haine pe care le mai pot purta şi la alte evenimente. O rochie simplă şi un sacou de bună calitate, în culori uşor de asortat sau neutre pot fi mereu incluse în combinaţii noi. Nimic prea strâmt, prea elaborat, prea înţepenit în rigorile modei. Clasicul şi bunul gust nu se demodează niciodată.
  • au accesorii. Cândva, bunica mi-a spus că dacă ai pantofi frumoşi şi potriviţi evenimentului, nimeni nu se mai uită la rochie. În schimb, cu o pereche de pantofi sau o poşetă tocită şi prost aleasă, poţi strica şi cea mai elegantă ţinută. Aşa că investeşte în accesorii: pantofi, genţi, cravate colorate şi atrăgătoare, bijuterii interesante, curele de bună calitate.
  • un sfat de la Olivia Joules, pesonajul lui Helen Fielding: cumpără doar haine în care îţi vine să dansezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.