Ateneul Român

Toţi turiştii care ajung în Bucureşti îl remarcă şi îl fotografiază. Mulţi chiar îl vizitează pentru a asculta muzică clasică de înaltă virtuozitate, la un preţ la care în alte ţări europene ai putea doar să admiri arhitectura clădirii pe dinafară. Ateneul Român, construit în 1886 şi martor a două războaie mondiale, a unei revoluţii şi a multor alte trăiri istorice româneşti, este gazda Filarmonicii ‚George Enescu’.

Filarmonica are concerte în fiecare zi de joi şi vineri a săptămânii, iar biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului în ziua de marţi a săptămânii respective. Preţul biletelor variază între 20 şi 60 de lei, în funcţie de loc şi de eveniment. În plus, în Sala Mică a Ateneului, se organizează concerte de muzică de cameră, recitaluri de pian şi vioară, în principal în zilele de marţi şi miercuri.

Ateneul Român poate fi vizitat şi doar ca simplu turist nemeloman. Dar pentru amatorii de muzică clasică, pentru cei ce iubesc de fapt muzica în toată splendoarea ei, cea mai bună vizită este un concert. Poţi admira fresca impresionantă datând de la începutul secolului XX, ascultând şi trăind câteva ore de artă completă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.