ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Muzeul Național de Istorie al României – Expoziții temporare

Muzeul Național de Istorie al României este cunoscut publicului datorită expozițiilor sale permanente: Tezaurul României și copia Columnei lui Traian. Chiar dacă le-ați vizitat pe acestea, muzeul aduce periodic expoziții temporare noi pentru istoricii amatori sau pasionați.

De exemplu, în acest sfârșit de săptămână puteți vizita:

  • „Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară”. Expoziția prezintă piese vestimentare deosebite, care vă poartă prin istoria poporului român: veșmintele boierilor și domnițelor, impresionantele costume de surugii, hainele regale de gală, rochii deosebite din perioada interbelică, chiar și costumul din expediția polară a lui Emil Racoviță. Expoziția este deschisă în perioada 15 mai – 24 august.
  • „Centenarul vizitei țarului Nicolae al II-lea la Constanța”. O colecție impresionantă de fotografie este dedicată împlinii a 100 de ani de la vizita țarului Nicolae al II-lea al Rusiei. Fotografiile spun o poveste aparte, dincolo de istoria scrisă, de la prezentări armate și întruniri cu caracter politic, la simple momente din familia regală a României și din familia țarului. Expoziția este deschisă în perioada 5-29 iunie.

8 iunie este ultima zi în care puteți admira un exponat deosebit în Muzeul Național de Istorie al României: Arborele Genealogic al tuturor Statelor Europei și a Suveranilor ei, 1889.

Deasemenea, Tezaurul României a fost îmbogățit la începutul iunie 2014 cu o serie de piese noi, specifice culturii dacice, datorită efortului constant de recuperare și repatriere a pieselor de patrimoniu.

Prețul de intrare de 25 de lei (pentru adulți) include accesul la toate expozițiile permanente și temporare.

 

educatieexpozitiemuzeu

Ana-Maria Pricochi • 07/06/2014


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.