Muzeul Național de Istorie al României – Expoziții temporare

Muzeul Național de Istorie al României este cunoscut publicului datorită expozițiilor sale permanente: Tezaurul României și copia Columnei lui Traian. Chiar dacă le-ați vizitat pe acestea, muzeul aduce periodic expoziții temporare noi pentru istoricii amatori sau pasionați.

De exemplu, în acest sfârșit de săptămână puteți vizita:

  • „Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară”. Expoziția prezintă piese vestimentare deosebite, care vă poartă prin istoria poporului român: veșmintele boierilor și domnițelor, impresionantele costume de surugii, hainele regale de gală, rochii deosebite din perioada interbelică, chiar și costumul din expediția polară a lui Emil Racoviță. Expoziția este deschisă în perioada 15 mai – 24 august.
  • „Centenarul vizitei țarului Nicolae al II-lea la Constanța”. O colecție impresionantă de fotografie este dedicată împlinii a 100 de ani de la vizita țarului Nicolae al II-lea al Rusiei. Fotografiile spun o poveste aparte, dincolo de istoria scrisă, de la prezentări armate și întruniri cu caracter politic, la simple momente din familia regală a României și din familia țarului. Expoziția este deschisă în perioada 5-29 iunie.

8 iunie este ultima zi în care puteți admira un exponat deosebit în Muzeul Național de Istorie al României: Arborele Genealogic al tuturor Statelor Europei și a Suveranilor ei, 1889.

Deasemenea, Tezaurul României a fost îmbogățit la începutul iunie 2014 cu o serie de piese noi, specifice culturii dacice, datorită efortului constant de recuperare și repatriere a pieselor de patrimoniu.

Prețul de intrare de 25 de lei (pentru adulți) include accesul la toate expozițiile permanente și temporare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.