Prima expoziţie Salvador Dali la Sibiu

Dacă vara aceasta ajungeţi prin Sibiu şi aveţi ceva timp liber, încercaţi o vizită la Muzeul Brukenthal. Întâlniţi-l în linişte, ca pe un prieten vechi, fără a vă deranja aparenţa lui culturală şi distinsă. Este, desigur, un personaj distins, dar este şi prietenos şi o gazdă excelentă, dornică să vă împărtăşească din cunoştinţele sale.

Din 15 iulie 2014 şi până la 15 septembrie 2014, Muzeul Brukenthal vă aşteaptă şi cu alte surprize decât în mod obişnuit: prima expoziţie Salvador Dali care a ajuns până acum la Sibiu. 100 de piese de xilogravură policromă constituind ilustrațiile la Divina Commedia de Date Alighieri, comandate pentru ediția Joseph Fôret, Paris 1960, împărţite, ca şi muza lor, în Infernul, Purgatoriul și Paradisul.

Muzeul Brukenthal este centrul cultural al Sibiului şi unul dintre cele mai plăcute şi cochete muzee pe care le-am vizitat. Este mereu activ, surprinzător şi foarte primitor, motiv pentru care nu l-am găsit niciodată pustiu. Reuşeşte cumva să-şi aducă aproape şi oameni tineri şi turişti străini şi simpli trecători. Fără a se crampona în notorietatea sa, Muzeul Brukenthal face doar ce ştie mai bine: dăruieşte şi uimeşte prin artă.

Îl puteţi vizita de marţi până dumincă, între orele 10:00 şi 18:00. Casa de bilete se închide la ora 17:15. Muzeul este închis lunea şi în prima zi de marţi a fiecărei luni.

Foto: Muzeul Național Brukenthal

One Reply to “Prima expoziţie Salvador Dali la Sibiu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.