BIAS 2014.. cum a fost

Fotografiat, filmat şi televizat, cel mai mare spectacol aviatic organizat la Bucureşti s-a încheiat aseară în urale, aplauze şi artificii. Piloţi şi paraşutişti, fără îndoială la înălţime, şi-au dat silinţa ca ziua de 22 iunie 2014 să nu fie una banală.

Spectacolul a început la ora 9:00, iar la 10:00 deja nu mai exista loc de parcare (legal sau ilegal) pe o rază de câţiva kilometri în jurul aeroportului Băneasa. Cu purcel, căţel, copil, bicicletă, scaune de picnic, bani pentru mici şi bere, pălării de soare şi multă tehnologie de fotografiat şi filmat, bucureştenii şi cei din localităţile din apropiere s-au adunat la spectacol. Soarele a ars din plin, dar acolo sus a fost numai bucurie, plăcere şi pasiune. Urmărind ameţitor zborul celor peste 100 de aeronave, îţi doreai să zbori cu ei, să fii parte din formaţie, să te arunce şi pe tine cineva de la mii de metri.

Greu de spus ce a fost mai frumos. Echipajele de acrobaţie au dansat pe cer, au desenat inimioare şi feţe vesele, au împrăştiat artificii, au făcut castele, cascade şi nesfârşite nebunii. Paraşutiştii au sărit plini de curaj, fie zi sau seară, fluturând un imens steag românesc, de 30 de kilograme şi 45 de metri pătraţi. Multă muncă, multă pasiune, un strop de nebunie şi mult, foarte mult curaj.

Zecile de mii de spectatori au reuşit cu siguranţă să uite de griji, să se înalţe cu zburătorii şi să nu mai observe micile şi sâcâitoarele probleme urbane. Până la anul, cer bun tuturor celor care se încumetă să-l străbată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.