Train Delivery 2014

La Street Delivery pietonii au revendicat strada. La Train Delivery revendicăm Gara de Nord! Organizată de Fundația Cărturești și CFR SA, a doua ediție a evenimentului Train Delivery va avea loc între 25 și 27 iulie 2014.

Gara de Nord a fost inaungurată în 1872, a rezistat bombardamentelor din 1944 și a supraviețuit cumva planurilor de demolare ale lui Nicolae Ceaușescu. Gara de Nord este un edificiu supraviețuitor al Bucureștiului și găzduiește zilnic peste 200 de trenuri și mai mult de 10 000 de oameni. A fost vizitată de Carol I, Împăratul Franz Joseph al Austro-Ungariei și multe alte personalități de seamă, dar este și adăpost pentru oameni fără locuință și aurolaci. Gara de Nord este un amestec impresionant de istorie, de fast, dar este deopotrivă un nod feroviar extrem de important și în ultima vreme este supusă mizeriei de toate felurile. La Train Delivery sunt așteptați toți cei care au idee cum să redăm Gării de Nord frumusețea ei de altădată. Înscrierile se fac pe traindelivery.ro pâna pe 18 iulie 2014.

La Train Delivery, un tren va fi transformat în spațiu de artă, muzică, expoziții și cafenele. Pe linia 14, trenul va fi decorat cu graffiti, un vagon de marfă va deveni cafenea și veți fi martorii unor instalații urbane deosebite, care vor reda strălucirea și mândria celei mai mari gări din țară. Nu uitați să vizitați Muzeul CFR și Salonul Regal, Sala de Spectacole unde se vor difuza filme, sălile de așteptare, ba chiar și birourile de unde se anunță sosirile și plecările din gară. Și ca să spui și altora, vei avea internet wireless gratuit în tot spațiul gării.

Cât dor a văzut Gara de Nord? Câte sărutări de bun venit și lacrimi de bun rămas? Câte nebunii frumoase în trenurile de noapte ce ținteau Mangalia, câte dimineți somnoroase când te întorceai de la munte, câți oameni fericiți că au ajuns acasă sau bucuroși că pot pleca să vadă lumea. Suma emoțiilor de aici depășește cu siguranță orice alt loc din București. Gara de Nord merită să fie o mândrie, un loc curat, civilizat, un loc de întâlnire. Să cerem înapoi Gara de Nord, la Train Delivery 2014! Va sosi în stație, pe 25 iulie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.