Step aerobic

Un nou stil de aerobic a apărut în 1989, dezvoltat de Gin Miller. Step aerobic a plecat, la fel ca alte stiluri de aerobic, de la recuperarea dupa accidentări ortopedice. În mare, Step aerobic se bazează pe o cutie de plastic, cu înălţime variabilă, pe care vă urcaţi şi coborâţi în diverse coregrafii.

Pare simplu, dar nu este chiar aşa. Step aerobic este un antrenament de nivel mediu, gradul de dificultate putând fi uşor ridicat prin înălţarea cutiei şi prin coregrafie. Este un bun antrenament cardio, dar şi de tonifiere a jumătăţii inferioare a corpului: picioare, coapse, abdomen. O oră de Step aerobic pe o cutie cu înălţimea între 15 şi 20 de centrimetri arde cam 400 de calorii, iar dacă înălţimea cutiei este între 25 şi 30 de centrimetri se vor arde ceva mai mult de 500 de calorii. Un sfert din numărul de calorii zilnice, deci deloc de neglijat.

Step aerobic este recomandat oricui. Coregrafia nu este dificilă şi febra musculară va fi depăşită după primele şedinţe. În plus, puteţi oricând exersa pe orice treaptă care vă iese în cale. Renunţaţi la lift şi, în timp, efectele se vor vedea. Cutia de Step aerobic poate fi cumpărată şi utilizată acasă, în timp ce vă uitaţi la televizor.

Foto: freedigitalphotos.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.