Muzeul Theodor Pallady

Pe strada Spătarului la numărul 22 veţi găsi una dintre cele mai frumoase case din Bucureşti. Casa Melik a fost construită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea şi poartă numele celui mai de seamă proprietar al său, Iacob Melik, revoluţionar paşoptist şi binefăcător prin renovare al edificiului. Casa Melik adăposteşte de ceva vreme Muzeul Theodor Pallady, de fapt colecţia soţilor Răuţ, prieteni şi susţinători ai pictorului.

Colecţia include câteva lucrări pe pânză şi peste 800 de desene şi gravuri semnate de Theodor Pallady, dar şi pictură europeană din secolele XVI-XIX, obiecte de ceramică, mobilier şi alte obiecte de artă care au fost donate de familia Răuţ statului român. Spaţiul de expunere familiar, risipeşte atmosfera rigidă a unui muzeu, întâmpinându-şi oaspeţii cu eleganţă şi discreţie.

Muzeul Theodor Pallady organizează pentru cei mici Şcoala de sâmbătă, în cadrul căreia se ţin săptămânal cursuri de iniţiere în arte plastice pentru preşcolari şi elevii din ciclul primar. Informaţii despre aceste cursuri puteţi obţine la numărul de telefon 021 2114979. Pentru cei mari, muzeul este deschis de miercuri până duminică, între orele 11:00 şi 19:00.

Foto: facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania

One Reply to “Muzeul Theodor Pallady”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.