Cu bastonul prin Bucureşti

În perioada 26 iulie 2014 – 7 septembrie 2014, ARCEN  (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate) vă invită la a 5-a ediţie a proiectului ‘Cu bastonul prin Bucureşti’, un tur pietonal ghidat, gratuit şi menit a vă face să descoperiţi un oraş blamat, înjurat, aglomerat şi totuşi frumos. În fiecare sâmbătă şi duminică, plecând din faţa Ateneului Român (sâmbăta la ora 11:00, duminica la ora 18:00), sunteţi aşteptaţi la poveşti şi istorie pe traseul Episcopiei – Știrbei Vodă – Calea Victoriei – Nicolae Krețulescu – George Enescu – str. Gen. Berthelot – Banului- Biserica Amzei- Christian Tell- Bdul Dacia- Henri Coandă- Nicolae Iorga.

Organizatorii se încăpăţânează să revină an de an cu acest proiect. Îşi doresc ca bucureştenii “să înțeleagă importanța cunoașterii și conservării memoriei orașului, a protejării patrimoniului construit, dar și necesitatea implicării civice în vederea salvării identității orașului București, în contextul în care lipsa viziunii urbanistice, corupția și dezinteresul pentru patrimoniul istoric și cultural al orașului rămân o realitate care domină prezentul Bucureștiului.”

Anul acesta se împlinesc 555 de ani de atestare a Bucureştiului. Un oraş murdar, lipsit de spaţii verzi, poluat, aglomerat, dar oraşul în care trăim, oraşul care ne-a oferit oportunităţi profesionale, oraşul care ne creşte cultural şi ne face să ne simţim acasă. Bucureştiul este oraşul căruia nu-i dăm nici o şansă. Doar îl vorbim de rău continuând să ne aruncăm gunoaiele în stradă, să-l aglomerăm şi să-l poluăm cu maşinile noastre, să-l scuipăm cu seminţe sau fără. Prea puţini în cunosc istoria sau îi apreciază patrimoniul arhitectural. ARCEN vă invită la pas, printr-un altfel de Bucureşti. 2 km de poveste..

One Reply to “Cu bastonul prin Bucureşti”

  1. Pingback: ZMEU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.