Vintage

Nu știu altele cum sunt, dar pentru mine, feminitatea absolută a rămas ascunsă în moda anilor ’50. Mai știți rochia purtată de Jennifer Grey în ultimele scene din Dirty Dancing? Sau pe cea cu care a apărut Audrey Hepburn la premiile Oscar în 1954? Ca să nu mai vorbim de cea mai frumoasă rochie de mireasă din istorie, purtată de Grace Kelly în 1956, când a devenit prințesă de Monaco. Ei bine, la asta mă refer. La rochiile și fustele cloș sau conice, la corsete, pălării, pantofi cu toc … la eleganța feminină prin excelență.

vintage2

După stilul rigid și predominanța negrului impuse de perioada postbelică, în anii ’50 femeia se redefinește prin originalitate și eleganță. Vedeta deceniului o reprezintă rochia cloș, vaporoasă, simplă sau sofisticată, cu imprimeuri naive precum buline sau flori. Se pune accent pe talia de viespe și pe decolteu. În ceea ce privește coafurile, anii ’50 sunt definiți prin buclele în stilul Victory Rolls, părul tapat, coada de cal strânsă în panglici, cocurile la baza gâtului, bretonul scurt. Ca accesorii, se preferă bijuteriile prețioase și semiprețioase,mănușile, pălăriile, ochelarii de soare în formă de ochi de pisică, blănurile, pantofii cu botul rotund și tocurile înalte.

În prezent, acest stil, care a definit perioada de aur a Hollywoodului, este cunoscut ca vintage sau retro și reprezintă sursa de inspirație pentru mulți designeri. Nu se va demoda niciodată, deoarece pune în evidență femeia șic, cochetă și stilată, subliniind eleganța siluetei și formele grațioase.

Foto 1: facebook.com/Pagevintage

Foto 2: sammydvintage.com/vintage-style/50s/50s-clothing/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.