Sărbătorind Bucureşti-ul

Anul acesta se împlinesc 555 de ani de atestare documentară a Bucureşti-ului şi pentru sărbătorirea lui s-au organizat tot felul de evenimente culturale şi nu numai. Nu putem decât să ne bucurăm de o toamnă plină de evenimente crative şi sportive, care poate pot rămâne o tradiţie şi pentru anii următori. Unei capitale europene de secol XXI îi stă bine în mijlocul culturii şi artelor, gătită cu creativitate şi sărbătorită în fiecare zi.

Între 18 şi 28 septembrie 2014, în Piaţa Universităţii, veţi găsi o interesantă expoziţie multimedia interactivă, realizată de Noper şi Saint Machine. „FEED ME!” este un proiect realizat de Saint Machine (Marilena Oprescu Singer, artist multimedia) şi Noper (Radu Pop, artist ilustrator), în colaborare cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Organizatorii vă propun un “experiment ludic care explorează relaţia de interdependenţă dintre lucrarea de artă şi publicul său. Lucrările artiștilor sunt interconectate conceptual, formând un singur organism viu care se alimentează cu energia produsă de mișcările publicului.” O expoziţie actuală, conectată aşa cum ne place tuturor să fim, amuzantă şi educativă deopotrivă.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Vineri, 19 septembrie 2014, aceeaşi Piaţa Universităţii, loc al atâtor frământări istorice, va fi inundată de muzica alternativă a celor mai cunoscute trupe româneşti ale genului: The Speakers, The Amsterdams, Les Elephants Bizarres, Luna Amară, Omul cu Şobolani şi Alternosfera. Concertele încep la ora 20:00, iar intrarea este liberă. Dacă nu sunteţi amatori de muzică alternativă, sâmbătă, 20 septembrie 2014, în Piaţa Constituţiei va fi un concert de muzică uşoară românească, tot de la ora 20:00. Artişti din toată istoria muzicii uşoare vor urca pe scenă, de la Corina Chiriac la Loredana. Concertul este de asemenea gratuit.

Tot sâmbătă, 20 septembrie 2014, la Palatul Parlamentului va avea loc „iMapp Bucharest 555”, un spectacol multimedia de video-mapping, care va consta în proiecţia a 5 spectacole pe clădirea Palatului Parlamentului. În cinstea celor 555 de ani, spectacolele vor dura fiecare 5 minute şi 55 de secunde. La „iMapp Bucharest 555” vor lua parte echipe de artiști din Franța, Cehia, Polonia, Ungaria și România. Spectacolul începe la ora 23:00.

Pasinaţii de dans îşi vor găsi locul în aceste zile de sărbătoare. De vineri, 19 septembrie 2014 şi până duminică, 21 septembrie 2014, la intersecţia străzilor Lipscani şi Eugen Carada se dansează! Vineri, tango argentinian, sâmbătă, dansuri de societate, duminică, salsa! Între orele 17:00 şi 22:00, alături de profesionişti, profesori, coregrafi şi multă muzică bună, aveţi ocazia să învăţaţi sau să exersaţi câţiva paşi de dans. Accesul la eveniment este gratuit.

La mulţi ani!, Bucureşti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.