ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Bob cu bob

De azi până duminică (19 – 21 septembrie 2014), Muzeul Țăranului Român vă așteaptă la târg cu pâini, colaci, plăcinte și cozonaci. Târgul este menit a marca deschiderea expoziției Materia martir. Grâul, un experiment vizual pe tema grâului în istoria poporului român. Expoziția este deschisă până pe 29 noiembrie 2014, în Sala Foaier a muzeului.

La târg veți găsi produse de toamnă, pâine la cuptor, cozonaci, prăjituri de casă, kürtős kalács și plăcinte, conserve de fructe și legume, miere, brânzeturi și cărneturi. Dacă vreți să vă omeniți la fața locului aveți de unde alege din miresmele îmbietoare de sarmale maramureșene cu păsat, tocăniță de vițel sau fasole la ceaun cu cârnați. Normal, însoțite de vin și palincă. Târgul este deschis între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea este gratuită.

Dacă vreți să furați ceva din tainele învârtitului la plăcinte, doamna Iulia Corău vă așteaptă între orele 10:00 și 17:00, în zona cuptoarelor, pentru a vă învăța să faceți plăcinte. Taxa de participare este de 10 lei de persoană. Înscrierile se fac la telefon: 0729.329.909.

Pe toată perioada târgului, atmosfera va fi înveselită de dansurile folclorice susținute de copiii Ansamblului Valea Izei din județul Maramureș.

Muzeul Taranului Romanrecomandaretarg

Monica Radulescu • 19/09/2014


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.