Artele frumoase la MNAR

Muzeul Național de Artă al României găzduiește în perioada 29 mai 2014 – 28 septembrie 2014 expoziția „De la Școala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artiști la București între 1864-1948”.

Expoziția vă va încânta privirea cu opere de grafică, gravură, pictură și sculptură, în cadru a cinci săli. A doua sală este amenajată în stilul atelierelor școlilor române de Belle-Arte, surprinzând elemente inedite de studiu și muncă: mulaje de la marile muzee ce serveau drept inspirație, studii de anatomie, mese de lucru, șevalete, culori, elemente de natură moartă. Ultima sală, cea mai mare, este o melanj de atelier de sculptură și gravură, cu opere complete și în lucru, precum și diverse utilaje și unelte. Unul dintre pereți este dedicat istoricului școlilor de arte frumoase române, pe care vă recomand să îl citiți cu atenție. În cadrul expoziției puteți regăsi opere ale unor artiști celebrii ca Theodor Aman, Gheorghe Tăttărescu, Constantin Brâncuși, Ștefan Luchian.

Biletul este 10 lei și include doar această expoziție, situată în corpul din dreapta al muzeului. Intrarea este gratuită în prima miercuri a fiecărei luni.

Dacă nu ați vizitat de multă vreme MNAR, aceasta este scuza perfectă. Muzeul are în continuare deschise galeriile permanente de artă europeană și românească, precum și colecțiile de artă orientală, arte decorative, desene și gravuri. Muzeul găzduiește și un program dedicat anului brâncovenesc (Brâncoveanu@MNAR), în Galeria de Artă Veche Românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.