Fast food sănătos

Știți cu siguranță gustul impecabil de hamburger mâncat în trenul de noapte spre Timișoara (sau spre oriunde). Nu e sănătos, desigur, dar drumul este lung, iar în gară este deschis doar fast-food-ul.. Așa e când pleci la drum, și biserica te iartă de post, deci și tu te ierți de regim. Ei bine, gustul acela îți rămâne în amintire și revine.. în seara când ești prea obosit să gătești, în weekendul de relaxare pe care ți-l propui din vreme în vreme, la ieșirile spre munte..

Dar știi că poți face un hamburger la tine acasă în mai puțin de 2 ore, incluzând în timp și cumpărăturile? Pe lângă faptul că îl poți personaliza (eu de exemplu nu pun niciodată ceapă și usturoi), gustul este același spre mai bun, iar raportul sănătate – preț clar în favoarea ta. Deci, cum se face un hamburger? Lista de cumpărături cuprinde chifle, muștar, castraveți murați, brânză feliată (dacă vrei cheeseburger), ouă, pesmet și carne tocată. Eu sunt puturoasă și cumpăr carne gata tocată, amestec porc și vită, frățește. Din 400 g de carne îți ies 10 hamburgeri, asta așa, ca să ai un reper. Cum spuneam, nu pun ceapă sau usturoi, dar dacă îți plac fă-ți de cap.

Carnea se amestecă bine cu sare, piper, 1 ou, 2 linguri de pesmet, după dorință cimbru, rozmarin, paprika. Se modelează și se dau la frigider ( de la 10 minute în sus funcționează foarte bine). Apoi se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte într-o tigaie cu ulei sau pe grătar. Dacă ai tigaie ceramică, scade cantitatea de ulei. Pentru aromă, eu pun în tigaie usturoi strivit (cu coajă cu tot) și rozmarin (proaspăt de preferință). Dar doar așa, de moft. Urmează ambalatul în produs finit.

Partea și mai bună e că poți să-i mănânci și a doua zi sau să-i iei la pachet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.