Noutăți editoriale

Romanele și volumele de proză scurtă semnate Alice Munro au început să fie traduse în limba română recent, după ce scriitoarea a primit premiul Man Booker Internationla în 2009 și premiul Nobel pentru literatură în 2013. Ură, prietenie, dragoste, căsătorie a apărut recent la Editura Litera și vă propune nouă povestiri, nouă destine feminine, nouă voci care încearcă să descopere din puzzel-ul trecutului o cale pentru viitor.

„O povestire nu e ca un drum pe care-l urmezi… ci mai degrabă ca o casă. Intri în ea și rămâi acolo o vreme, îi cutreieri toate încăperile, te așezi oriunde îți place și descoperi cum se leagă unele de altele odăile și coridoarele și cum se schimbă lumea de afară atunci când o privești prin ferestrele ei.“, spune Alice Munro.

bridget jones topita dupa elO altă noutate editorială este semnalată de editura Polirom. Bridget Jones, topită după el este continuarea romanelor savuroase ale scriitoarei Helen Fielding. Ecranizate și extrem de populare, aventurile lui Bridget Jones au amuzat și încântat o întreagă generație feminină. Zăpăcită, atrăgătoare de belele și surprinzător de norocoasă în a ieși din ele, carismatică și împiedicată, Bridget Jones revine cu același stil binecunoscut. Mereu renunțând la fumat și mereu la regim, prinsă în toate capcanele vieții cotidiene și dornică de fericire și liniște, Bridget Jones are de înfruntat o mulțime de noi peripeții.

Editura Humanitas continuă seria de autor Yasunari Kawabata cu romanul Frumoasele adormite. Apărut în 1961, frumoasele adormiteromanul este unul psihologic, analizând în detaliu erotismul și psihologia lui. Fără a fi obscen sau deplasat, romanul spune povestea unei case unde bărbați în vârstă vin să petreacă o noapte lângă tinere adormite profund. Fără limite sau consecințe. Într-o situație aparent prielnică lui, personajul lui Kawabata se vede pe el însuși, bătrân, plin de amintiri și de nostalgie. Posibilitățile nu i se mai par atât de bogate, pentru că perspectiva lui asupra vieții este filtrată prin experiență. Fetele adormite devin fantasme ale unui trecut, ale unei vieți trăite, ale unui final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.