ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

The Giver (2014)

The Giver este un film din categoria celor care încearcă să transmită un mesaj, nu doar să-şi distreze audienţa. În ultima vreme, apar tot mai multe filme de acest gen, încercând să ne aducă aminte de natură, de viaţă, de propriile calităţi, de umanitate. Nu suntem doar consumatori pe această planetă.

The Giver spune povestea unei comunităţi avansate care a eliminat toate emoţiile negative din viaţa membrilor săi. Nu mai există războaie, ură, crime, oamenii nu mai sunt diferiţi între ei, nu există orgolii şi răutate. Dar toate acestea au venit cu un preţ. Poate prea mare. Unui singur om îi este îngăduit să cunoască trecutul şi acest secret se transmite din generaţie în generaţie.

Filmul beneficiază de prestaţia unor actori de renume, ca Meryl Streep şi Jeff Bridges, care aduc o încărcătură emoţională puternică. Mi-a plăcut şi modul în care este realizat filmul, imaginea şi încadrarea discertă a efectelor speciale. Povestea este spusă prin toate simţurile, nu doar prin scenariu. Cu siguranţă, The Giver merită văzut şi reflectat.

filmrecomandare

Monica Radulescu • 25/09/2014


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.