Altfel de pantaloni

Pentru cei care nu ştiu, după revoluţia din 1989, ne-am procopsit masiv cu jeans. Înainte de acest moment istoric, era o performanţă să ai aşa ceva. Fie reuşisei să îi procuri de la cineva care fusese în străinătatea vestică, fie îi cumpărasei pe sub mână cine ştie de unde. Oricum, erau marfă capitalistă şi nu se găseau în magazine.

Ei bine, la pachet cu eliberarea a venit şi importul de jeans. Pantaloni, rochii, fuste, cămăşi, jachete, în set sau piese separate, românii s-au înghesuit. Şi încă se înghesuie după mai bine de 20 de ani. Poate ar fi momentul să le spună cineva că acum se găsesc peste tot şi nu mai e cazul să-şi facă stocuri.

Tot o obsesie post-decembristă o reprezintă şi colanţii, mai noi numiţii leggins. Am înţeles un sezon, două, am priceput că sunt comozi şi practici, dar nu am priceput de ce nu depăşim momentul. Sigur, magazinele ne dau ce dorim, dar dacă aruncaţi o privire oriunde altundeva, ei nu mai sunt demult printre preferinţe.

pantaloni_01

Aşadar, am făcut o selecţie de altfel de pantaloni pentru această toamnă. Nu jeans (nici strâmţi, nici largi, nicicum), nu leggins, nu colanţi. Pantaloni care au văzut în viaţa lor un croitor. La fel de comozi şi de versatili, dar în plus mai eleganţi, mai feminini, mai urbani, mai cu stil. Fie că vă plac cei din stofă pentru mers la birou sau cei din voal pentru seară, cu siguranţă aveţi de unde alege ceva potrivit. Cum ar fi să nu purtaţi jeans o lună? Fără teamă, e posibil!

pantaloni_02

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.