Marcel-G. Lefrancq – Suprarealismul cotidianului

Până pe 18 ianuarie 2015, Muzeul Național de Artă al României vă prezintă expoziția de fotografie Suprarealismul cotidianului, cu lucrări ale fotografului Marcel-G. Lefrancq (1916 – 1974). Expoziția este realizată în colaborare cu Wallonie-Bruxelles International, Delegaţia Wallonie-Bruxelles la Bucureşti şi Muzeul Fotografiei din Charleroi din Belgia, curator al expoziției fiind Xavier Canonne, director al Muzeului Fotografiei din Charleroi.

În cele 60 de fotografii prezente în expoziție veți găsi cadre cotidiene, familiare artistului și perioadei în care a trăit, dar și cadre studiate, complexe, specifice curentului suprarealist. Colajele realizate de artist în perioada 1938 – 1947 au un puternic impact vizual. De asemenea, varietatea temelor abordate, de la cadre de familie la peisaje și nuduri, dovedește complexitatea artistului și spiritul său nonconformist.

Expoziția poate fi vizitată în Sălile Kretzulescu ale muzeului, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Biletul de intrare costă 8 ron, fiind redus pentru elevi, studenți, pensionari și alte categorii. În prima miercuri a fiecărei luni, intrarea este gratuită.

Foto: Marcel-G. Lefrancq – „Elogiu Măcelului”, 1946 – facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.