Anonimul venețian

Piesele de teatru în doi au un farmec aparte. Sunt intime, dar păstrează o anumită dinamică. Agitația nu mai vine din forfotul personajelor pe scenă, ci parcă se mută cu totul în interior;  personajele vibrează, se luptă unul cu altul, dar și cu sine înșiși. Când mai adaugi o sală de teatru mică, cu o lumină difuză, în care spectatorul aproape că răsuflă același aer cu personajele, emoția sporește.

O astfel de piesă este „Anonimul venețian”, de Giuseppe Berto, ce se joacă în sala Atelier a Teatrului Național București. Povestea de dragoste este trecută, melancolică, explozivă, plină de regrete. Personajele se distrug și se auto-distrug precum Veneția care se tot scufundă; dar se iubesc. Și totuși povestea nu e tragică, ci te izbește prin realism. Iar dincolo de marile lor greșeli, personajele sunt atât de umane încât începi să le înțelegi. Piesa de teatru nu poate fi povestită, ci trebuie simțită.

Actorii Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu dau cu mult talent viață personajelor.

În luna octombrie piesa mai are reprezentații în zilele de 11 și 16 (sâmbătă, respectiv joi), începând cu ora 20:00. Spectacolul durează o oră și jumătate, iar biletele au prețul de 20 sau 40 de lei (se pot achiziționa de la casa de bilete TNB sau online). Sala este mică, iar piesa se bucură de un mare succes, așa că trebuie să vă grăbiți pentru a mai prinde un loc.

Foto: tnb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.