Salonul European de Bandă Desenată 2014

Muzeul Național de Artă Contemporană găzduiește în perioada 16 octombrie – 2 noiembrie Salonul European de Bandă Desenată 2014.

Spiritul expoziției este ludic, de la intrare te întâmpină curtea unei școli parcă: desene pe asfalt, copii de carton. Auzi parcă zumzetul locului: sunet de clopoțel, cântat de păsări, jocuri de copii, clopotul unei biserici, lătrat de câine. Iar „sălile de clasă” sunt dedicate desenatorilor din diverse țări europene.

Mi-au atras atenția desenatorii din Cehia care au surprins în benzile lor desenate castele frumoase ale țării noastre: Peleșul, Pelișorul, Branul. Desenatorii ungari din Districtul 8 m-au surprins cu imaginile supra-realiste ale Budapestei. Povestea reprezentativă pentru Grecia mi-a trezit un pic din amintirile vacanțelor la țară, alături de bunici.

Cei mici se vor bucura probabil de sala dedicată Austriei: Godzilla în oraș. Asta pentru că ei chiar pot îmbrăca costumul pus la dispoziție pentru a se deghiza în reptila uriașă.

După ce terminați de vizitat salonul, puteți merge în cafenea. Dacă vremea permite, puteți servi o cafea pe terasa muzeului (priveliștea e minunată); dacă nu, puteți avea norocul de a prinde artiști desenatori în devenire la lucru. Sau puteți face mici cumpărături. Există un punct de vânzare unde este disponibilă o selecție variată de benzi desenate. Punctul de atracție este fără doar și poate seria de benzi desenate dedicată Aventurilor lui Tintin (mulți nostalgici erau gata-gata să cumpere toată seria). Benzile desenate cu Tintin pot fi de asemenea lecturate și la fața locului. În vitrine puteți regăsi ediții vechi ale benzilor desenate franceze (inclusiv celebra serie Pif).

Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.