Teatrul de umbre

Mi-aduc aminte cu plăcere de serile în care se lua curentul din motive de economie națională. Ne adunam cu toții în sufragerie, bunicul aprindea lampa cu gaz pregătită dinainte și se porneau poveștile. Din mâinile bunicilor răsăreau personajele, sprintene ca umbrele pe pereți. Poveștile erau fără număr, la fel ca personajele, râsetele și istoriile din alte timpuri. Ne părea rău când primeam din nou curent.

Astăzi copiii nu mai știu ce înseamnă economia națională, rațiile și cartelele de alimente. Dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie să se bucure de povești, de personaje construite din umbre și de atmosfera veselă din jurul unei lămpi. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în zilele de 9 noiembrie 2014, 23 noiembrie 2014 și 7 decembrie 2014, două ateliere dedicate copiilor și adulților deopotrivă: „Învață să faci Teatru de Umbre” și „Creează povestea”.

„Învață să faci Teatru de Umbre” se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani. Sunt disponibile 10 locuri, iar taxa atelierului este de 10 ron. „Creează povestea” se adresează tinerilor cu vârsta între 13 și 18 ani, dar și adulților. Sunt diponibile tot 10 locuri, iar taxa de participare este de 20 ron. Pentru ambele ateliere este necesară înscrierea prealabilă, despre care găsiți mai multe informații aici.

Puterea poveștii este neprețuită. De la timpul petrecut alături de cei dragi la bucuria râsului și nostalgia istoriei, la lecțiile atât de ușor învățate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.