Despre un stil de viață sănătos

chez mamanÎn ultima vreme, silul de viață sănătos, produsele eco, bio, organice, dietele raw, vegane, vegetariene sau combinații ale acestora au lansat o nouă modă. Se organizează târguri, demonstrații, prelegeri, se condamnă chimicalele și, uneori, medicamentele, se promovează mâncărurile fără grăsimi, zahăr și alte ingrediente nocive. Cercetătorii au descoperit o mulțime de efecte benefice ale produselor naturale, dar părerile sunt încă împărțite.

Recomandarea ZMEU e să nu ascultați niciodată o singură sursă. Susținătorii stilului sănătos extrem, a dietelor raw sau vegane au dreptatea lor, dar există și argumente dovedite științific împotriva acestor diete permanente. Ligia Pop, Carmen Brumă, Olivia Steer sunt astfel de susținători, care pot deveni formatori de opinie, fiind un exemplu al noului val. Cu siguranță, ați putea găsi oameni care nu se feresc de mâncare gătită, de carne și de legume deopotrivă, care beau și un pahar de vin când și când, ba chiar și o cafea și care trăiesc sănătoși și fericiți 100 de ani. Echilibrul este de multe ori cel mai important ingredient.

Nu strică totuși să aruncați o privire produselor naturiste, organice sau rețetelor vegetariene și raw. Pe 16 noiembrie 2014 aveți ocazia să participați la a opta ediție Raw Generation Expo, cel mai mare eveniment care promovează alimentația raw din România. Este organizat de Ligia Pop și găzduit de Romexpo în pavilioanele H1 și H2. Expoziția este deschisă între orele 9:00 și 19:00, iar intrarea costă 10 ron. Vă așteaptă peste 100 de expozanți din țară și străinătate cu produse pentru o dietă sănătoasă, precum și restaurante și firme de catering care vor oferi spre vânzare preparate raw și vegane.

Nu ascultați o singură parte. Informați-vă și decideți în cunoștință de cauză ce este mai bine pentru sănătatea voastră. Mai ales, fiți cumpătați și nu uitați ce orice produs bio are nevoie de un mediu sănătos în care să se dezvolte. Având grijă de natură, implicit vă asigurați un stil de viață mai sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.