ARS AMANDI. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI – XIX

Muzeul Național de Artă al României organizează în perioada 21 noiembrie 2014 – 29 martie 2015, o expoziție de artă dedicată iubirii. Pictură, desen și gravură cu tema dragostei, adunate din arta europeană, realizate în vremuri schimbătoare, în țări frământate de istorie, dar mereu fidele aceluiași ideal.

Expoziția cuprinde mai mult de 70 de lucrări din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României, al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu și al Bibliotecii Academiei Române. Sunt piese de patrimoniu, multe expuse în premieră fiind restaurate recent. Expoziția este împărțită în patru secțiuni: Mitologia iubirii, Amorul în lumea literelor, Iubirea (de)sacralizată și Alegorii și simboluri. În fiecare miercuri din a doua și a patra săptămână a lunilor decembrie – martie, se organizează vizite ghidate susținute de Cosmin Ungureanu, curatorul expoziției. Vizitele ghidate au loc la ora 16:00.

ARS AMANDI. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI – XIX este găzduită la parterul Galeriei Naționale. Poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Biletul de intrare costă 10 lei, redus pentru elevi, studenți și pensionari. În prima zi de miercuri a fiecărei luni, intrarea este gratuită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.