Cadouri, cadouri, cadouri

E sezon. Oraşul s-a umplut de târguri, de forfotă, de luminiţe. “E mai frumos decât la Paris”, îmi spunea cineva. “Acolo nu sunt aşa de multe beculeţe şi nici târguri unde miroase a cozonac.” Altcineva privea cu jind din depărtarea pieţelor de Crăciun din Berlin, târgul de Sf. Nicolae de la Muzeul Ţăranului Român. Dar dincolo de “acasă”, târgurile româneşti sunt pline de produse făcute manual, meşteşugite de oameni mai mult sau mai puţin pricepuţi, tradiţionale sau ultra avangardiste. Apreciem unicitatea lor, apreciem faptul că putem dărui ceva special. Şi-atunci de ce nu le-am face chiar noi?

Mama ar aprecia cu siguranţă ceva făcut de copilul ei, cum nu a mai primit de când acesta a absolvit grădiniţa. Aşa că puteţi încerca să-i oferiţi un calendar personalizat cu fotografii făcute de voi sau în care protagonişti sunt toţi membrii familiei. Dacă vă place să oferiţi carduri cadou, nu le daţi direct, în plic. Luaţi o felicitare, scrieţi un mesaj potrivit pe spate, decupaţi-o în formă de puzzle şi iată un cadou inedit şi plin de surprize.

Mai ţineţi minte păpuşile pe lingură de lemn cu care ne jucam nu demult? Nu erau greu de făcut de copilul de atunci, nu vor fi greu de făcut nici acum. Iar copilul căruia i le dăruiţi va fi fericit de un teatru de păpuşi ad-hoc. Cadourile dulci sunt şi ele mereu apreciate. În loc de bomboane de ciocolată ambalate excesiv, încercaţi nişte fursecuri făcute în casă. Fabricarea lor nu durează mai mult de o oră, pot fi păstrate cam o săptămână, miros irezistibil şi vor fi cu siguranţă o surpriză plăcută.

Pentru cea mai bună prietenă, soră, verişoară sau pentru cel mai cool prieten, încercaţi un tricou personalizat. Se ia un tricou simplu, în culoarea preferată, se vizitează magazinul de materiale de artă şi se achiziţionează vopsea specială pentru ţesături, apoi se dă frâu liber imaginaţiei. Opera se desăvârşeşte în 30 de minute şi rezistă şi la spălat. Nu trebuie să fiţi artişti, doar să vă gândiţi bine la cel care îl va primi. De fapt, despre asta este vorba, nu?

Puteţi oricând să oferiţi aranjamente de decor, ornamente de brad , coroniţe pentru uşă şi tot felul de alte obiecte făcute chiar de voi. Nu trebuie să fie neapărat utile, dar trebuie să fie făcute cu drag şi cu implicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.