Noutăţi editoriale

Orice anotimp e bun pentru lansări de carte. Editurile ne propun şi acum, în prag de sărbători, titluri noi, autori premiaţi, poveşti de toate felurile. Este vremea nostalgiei, a copilăriei, a aducerii aminte.

nikos_kazantzakis-capitanul_mihalisCăpitanul Mihalis este unul dintre cele mai cunoscute romane ale scriitorului cretan care i-a dat viaţă lui Zorba Grecul, Nikos Kazantzakis. Scris la bătrâneţe, romanul povesteşte cu nostalgie despre Creta de altădată, despre istoria şi tradiţiile ei, despre perioada zbuciumată a începutului de secol XX. „Când am început, acum, la bătrâneţe, să scriu Căpitanul Mihalis, scopul meu ascuns a fost acesta: să salvez, îmbrăcând-o în cuvinte, priveliştea lumii aşa cum au creat-o ochii mei de copil. Şi când spun priveliştea lumii vreau să spun priveliştea Cretei“, scrie Kazantzakis în prologul romanului său.

Karen Blixen a fost nominalizată de mai multe ori la Premiul Nobel pentru literatură datorită povestirilor sale. Prin intermediul lor, autoarea îşi trimite cititorii pe tărâmul amintirilor, printre poveşti de dragoste, istorisiri cu tâlc şi fragmente istorice. Povestiri de iarnă cuprinde 11 povestiri inspirate din propria viaţă, povestiri care reconstruiesc peisajele nostalgice ale copilăriei.

Toţi acei tineri trişti este o culegere de povestiri semnate Francis Scott Fitzgerald. Cunoscut pentru frescele sale literare, care surpind ironic, dar minuţios începutul american al secolului al XX-lea, Francis Scott Fitzgerald dezvăluie în acest volum deziluziile sale ca tânăr artist, dificultăţile finaciare, boala şi toate acele piedici care i-au întristat tinereţea. Într-o epocă de avânt economic, de reuşite glorioase, dar şi de prăbuşiri în alcool şi petreceri, scrierile lui Fitzgerald sunt ca o gazetă, precise, fotografice, crude în realism, dar pline de savoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.