The Hobbit

Trilogia The Hobbit a ajuns la final. De câteva zile, lansarea părții a treia a umplut cinematografele, iar reluările părților anterioare sunt anunțate cu trombă la televiziuni. Ce are atât de special acest film încât e musai să-l vezi? Răspunsul e simplu: poveste.

În zilele copilăriei mele, poveștile erau cu zmei și fete istețe, cu flăcăi curajoși și bătrâni înțelepți. Citisem cele două volume de basme nemuritoare din biblioteca bunicilor până când se dezlipiseră toate paginile. Poveștile televizate nu aveau atâta acțiune sau suspans, erau vizibil trucate și nu aduceau nimic nou. Romanele lui J.R.R Tolkien care stau la baza filmului spun o poveste completă, cu eroi descriși amănunțit, cu un fir narativ plin de schimbări și emoție, cu monștrii pentru cei mici și cu dragoste pentru cei mari, cu principii de viață pentru adolescenți și cu multă inspirație din viața reală pentru părinții lor. Iar ecranizările anului 2014 nu lasă loc de trucuri ieftine, efectele speciale te conving că fiecare creatură este reală, că fiecare cadru este posibil.

The Hobbit va fi un film bun și după ce se vor stinge artificiile comerciale ale lansărilor sale. Va fi un film bun și peste 10 ani când industria cinematografiei ne va ispiti cu alte efecte, cu alte dimensiuni. Și asta pentru că o poveste bine închegată și bine spusă va găsi mereu copii dornici de a fi fascinați. Magia personajelor sale nu se va stinge, la fel cum lupta între bine și rău nu-și va găsi sfârșitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.