ZMEU București

Zonă magică de experiment urban

Editorial de sfârșit de an

Din martie 2014, găsiți aici câțiva zmei dornici de experimente, căutători de frumos și împărțitori de recomandări. Vă spunem pe unde mergem și pe unde ne-am dori să mergem, aducem de acasă ce avem mai bun și vă propunem muzee, expoziții, târguri, evenimente sportive și multe altele. La final de an, ne-am adunat să vă facem o urare:

Roxana Vatrici: Alerg și merg cu bicicleta prin parcuri, oriunde mă duce vântul, nevoia, dar și calendarul. Un pic de ordine nu strică. Constanta în viață aduce și fericirea după ea. Primesc fericirea, o modelez, o împăturesc bine și o dau mai departe, vouă, cititorilor. Așa face un Zmeu, luptă cu vitejie pentru bine, pentru zile mai calde, mai misterioase, mai angrenante, mai sănătoase. La mulți ani!

Mihaela Ionescu: Anul acesta am făcut cunoştinţă cu Zmeul din mine. Am avut o relaţie timidă, dar are o bulină rezervată undeva în fruntea wishlistului pentru 2015. Am să-i împărtăşesc din poveştile frumoase pe care le voi trăi, din experimentele cu sufleurile şi crème brûlée-urile pe care le voi găti, din experienţa lecturilor de suflet. Numai poveşti frumoase vă doresc şi vouă, o iarnă magică şi un an nou plin de iubire şi frumos. La mulţi ani!

Ana-Maria Pricochi: Mi-am dorit să redescopăr Bucureștiul, în al șaptelea an de `conviețuire`. Să descopăr un oraș care îți oferă ceva de făcut în fiecare săptămână, care îți dezvăluie locuri noi sau îți prezintă locuri vechi într-o nouă lumină.
Muzeele pot fi admirate oricând, nu doar în Noaptea Muzeelor; chiar gratuit unele, în prima miercuri din lună. Și nu contează de câte ori le treci pragul: dincolo de expozițiile permanente, mereu apar altele temporare.
Festivaluri de film, teatru, benzi desenate, muzică clasică, în săli binecunoscute sau în aer liber… are atâtea de oferit acest oraș. Iar când nu sunt, cinematografele te așteaptă cu cele mai noi filme.
Și apoi, în seri speciale, poți să te aranjezi un pic mai mult și să te delectezi la Opera Națională, Ateneul Român sau Sala Radio.
Iar când nu mai găsești ce sa faci, zmeul îți dă oricând o idee nouă. La mulți ani!

Monica Rădulescu: Pentru mine filosofia se descrie în pași de dans. Pentru el, în ecuații. Ne întâlnim perfect la un concert de jazz, de muzică clasică sau de chitară, experimentăm partea muzicală a orașului și, când găsim doar zgomot, fugim în liniștea muntelui. Eu, în pași de dans, el, în calcule cu satelitul. Fugim cu bicicleta, cu motocicleta, cu avionul, cu barca sau doar cu imaginația. Uneori luăm trenul doar pentru senzția aceea de libertate din anii de studenție.  Surprizele și cadourile le caut la târguri, pentru că sunt cochete, șic, autentice. Caut valoare, caut lucruri naturale, sincere, neîmpachetate în consum. Și mă bucur când văd că i se măresc ochii de uimire în fața unei bijuterii de designer sau a vreunui obiect de decor inedit. În timpul rămas, citim. Fiecare pe colțul lui de pat, cărți noi sau vechi sau descoperite cu greu printr-un anticariat on-line.
Ăștia suntem noi: eu și zmeul meu. Și vă dorim ce ne dorim și nouă: un an cu experimente frumoase, cu liniște și muzică bună, cu drumeții, cu descoperiri. Ne dorim să fim mai buni, să ne depășim limitele, să putem mai mult, să dăruim mai mult. La mulți ani!

Andreea Salinca:
Un gând bun pentru anul nou! Zmeul să zboare prin gândurile voastre și să vă aducă un strop de inspirație, de fericire și voie bună. Să alerge vesel spre voi să vă împlinească asteptările! La mulți ani!

    "Eu ți-am alergat prin vene,
    Ți-am suflat cu dor pe gene
    Eu ți-am upgradat sărutul,
    Ți-am iubitul necunoscutul
    Am fost zmeul tău mereu..." (Vama Veche - Zmeul)
editorial

Monica Radulescu • 31/12/2014


Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.