Reduceri cu minte

Ce poate face bunul gospodar iarna, când afară e ger sau ninge, decât cumpărături? Magazinele ne-au simțit această slăbiciune și s-au grăbit să ne iasă în cale cu reduceri, în procente care mai de care mai tentante. De la motocoase la șosete, aproape orice poate fi comercializat are în ianuarie o mică reducere. Și toată mass-media vă împinge în direcția lor. Economia trebuie să prospere, nu?

Cel mai sănătos sfat de care e bine să țineți seama, este să plecați la cumpărături cu lista făcută de acasă. În materie de vestimentație, veți spune că orice e binevenit, însă lucrurile nu stau chiar așa. Iată o listă cu articole vestimentare pe care e bine să nu le cumpărați oricât de chilipir vi s-ar părea:

  • Rochiile de seară sau cu iz de Revelion nu vă vor mai fi necesare până la sfârșitul anului, iar până atunci cu siguranță vă veți dori altceva. Bluzele cu paiete, costumele de carnaval, pantofii exagerați pot fi bune de cumpărat doar dacă aveți vreo ocazie potrivită în calendarul anului 2015.
  • Hainele de vară. Magazinele își doresc să scape de colecțiile trecute, dar nu este un motiv să cumpărați haine de plajă în ianuarie. În primul rând pentru că nu știți sigur dacă veți ajunge la plajă anul acesta. Apoi pentru că au trecut șase luni de când le-ați purtat pe cele pe care le aveți deja și sigur nu vă mai amintiți exact câte aveți. Și nu în ultimul rând, pentru că noua colecție va fi cu siguranță mai apetisantă.
  • Încă o geantă. Nu vă trebuie, dar este ieftină. În plus, n-ați avut niciodată geantă mov. Există un motiv pentru asta. Nu aveți pentru că nu obișnuiți să purtați așa ceva și nu veți începe acum doar pentru că ați cumpărat-o la reducere. Este valabil și pentru pantofii cu toc cui sau cizmele de motociclist, pantalonii de piele și jachetele din blană de oaie. Dacă nu găsiți cel puțin o ținută unde s-ar potrivi, nu le cumpărați.
  • Articole ultra-moderne în anul care tocmai a trecut. Cam în fiecare sezon există articole pe care toată lumea le poartă pentru că așa au dictat tendințele. Tricourile scurte, cizmele peste genunchi, bluzele asimetrice, rochiile stil anii ’60 și multe altele. Uneori nu ni le-am permis la momentul potrivit, dar nu este un motiv pentru a le cumpăra la reduceri pentru că sigur nu vor mai fi pe val în anul următor.

Așadar, faceți o listă cu ce vă trebuie cu adevărat. Haine de bază, potrivite cu garderoba și evenimentele pe care le aveți în agenda lui 2015. Fixați-vă și un buget și nu vă lăsați atrași de etichetă. Iar cel mai important, alegeți haine în care vă simțiți bine și pe care le-ați purta chiar mâine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.