Podul Mogoșoaiei. Povestea unei străzi

Poate cea mai veche și mai cunoscută stradă din București, Calea Victoriei de azi a fost odată Podul Mogoșoaiei. Loc de promenadă și de negoț, piață de flori și gazdă a Palatului Regal, Calea Victoriei a fost aclamată și bombardată. Poartă urmele a două veacuri de istorie.

Podul Mogoșoaiei. Povestea unei străzi este mărturia lui Gheorghe Crutzescu, scrisă din dragoste pentru o stradă. A pus laolaltă scrisori vechi, ziare îngălbenite de vremuri și povești auzite de la bătrâni. Ce a ieșit, este o romanță închinată la ceas de seară locului de întâlnire al unei țări. Căci Calea e „vie ca praful de puşcă. O vorbă şoptită la Capşa e auzită într-o clipă la Capul Podului. Şi indolentă ca o orientală.” O istorie romanțată, dar vie, o istorie care continuă să se scrie pe unul dintre cele mai cochete bulevarde din capitală.

Tot la ceas de seară, în ziua de 17 ianuarie 2015, începând cu ora 17:00, librăria Humanitas Cișmigiu vă așteaptă la o discuție deschisă despre cartea semnată Gheorghe Crutzescu. Invitați sunt Silvan Ionescu, Sandra Ecobescu, Alexandru Ofrim, Edmond Niculușcă, Șerban Marin. Moderator, Cătălin Strat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.