Prin librării, în căutarea fericirii

haruki murakami - barbati fara femeiHaruki Murakami este un scriitor japonez îndrăgostit de jazz și de tragedia greacă. Neconvențional, modern și plin de imaginație, cu influențe subtile, cu o tușă foarte personală și nu rar cu umor. Bărbați fără femei este o serie de proză scurtă care cuprinde perspective masculine asupra dragostei și singurătății. Deși predominant abordate la feminin, izolarea, suferința, incapacitatea de a-și găsi sau a-și păstra o relație sunt probleme atât ale bărbaților cât și ale femeilor. Murakami are curajul și spiritul de observație necesare pentru a analiza și a povesti întâmplările sexului puternic. Proza sa ridică întrebări, se strecoară în colțurile minții și cere consecvent o explicație. Te ține cu sufletul la gură și te invită la dialog.

Matematician și filosof, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, scriitor și logician, Bertrand Russell ne oferă o rețetă pentru fericire. În căutarea fericirii este încadrat la scrieri filosofice, dar abordarea sa firească și nepretențioasă, scrierea elegantă și explicațiile logice, fac din acest volum o lectură plăcută pentru oricine își dorește să se afle cu un pas mai aproape de fericire. Bertrand Russell găsește motivele fericirii și ale nefericirii, ne explică la ce trebuie să renunțăm și ce anume să căutăm și ajunge matematic la concluzii. Nimic nu este întâmplător în scrierea sa, totul este calculat și demonstrat cu precizie.

julio cortazar - castigatoriiCâștigătorii este primul roman publicat de Julio Cortázar. Ca toate romanele și volumele sale de proză scurtă, oricare ar fi subiectul aparent, realitatea este o meditație asupra vieții, asupra dragostei, libertății și a altor metehne umane. În Câștigătorii, protagoniștii pleacă într-o croazieră în care vor ajunge să lupte cu propriile temeri, într-o călătorie în necunoscut.

One Reply to “Prin librării, în căutarea fericirii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.