Big Eyes

Pe 20 februarie 2015, are loc premiera filmului Big Eyes, cu Amy Adams și Christoph Waltz în rolurile principale. Bazat pe viața pictoriței americane Margaret Keane, filmul spune povestea femeilor anilor ’50, ani în care rolul de soție era singurul la care puteau aspira.

Big Eyes vorbește despre curaj și prejudecăți și despre cum s-au schimbat toate în decursul anilor. Cum femeia în artă nu era tocmai un succes, Margaret Keane acceptă ani de zile ca tablourile sale să fie atribuite soțului. Abia când acesta explodează într-un acces violent de orgoliu și gelozie, Margaret îndrăznește să fugă și să-și ceară drepturile, într-unul din cele mai mediatizate procese din justiția americană. Filmul este subtil, captivant și realizat cu suficient umor pentru a nu îndepărta publicul de subiectul sensibil. Nu este un film feminist, nici dramatic, veți aprecia lipsa victimizării și a exagerărilor. Și nu, nu este un film făcut doar pentru femei.

Filmul Big Eyes a câștigat prin Amy Adams Globul de Aur pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal în film de comedie. Și Christoph Waltz a fost nominalizat pentru premiul similar masculin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.