Să avem o primăvară … boho-chic!

Bohemian, boho, boho-chic … sunt termeni ce denumesc un stil vestimentar ce îşi are originea în curentul hippie al anilor ’70 şi care revine la modă şi în sezonul primăvară-vară 2015. Conceptul-cheie al stilului boem este libertatea. Este vorba despre libertatea de expresie, de mişcare, de combinare a culorilor. Această modă a continuat până în zilele noastre şi a fost îmbogăţită cu elemente folk, vintage, gypsy, medievale sau etno.

Pe scurt, se poartă din nou naturaleţea, creativitatea şi nonconformismul!

Piesele vestimentare emblematice sunt jeanşii evazaţi, cu talie înaltă, salopetele lejere, rochiile vaporoase,  lungi şi înflorate, cămăşile din fibre naturale, pantalonii scurţi din denim, topurile scurte.

7a028041e63d69251cc789c5a3bae04b

În ceea ce priveşte încălţămintea, se preferă ghetele scurte de piele întoarsă (eventual cu franjuri) şi sandalele de piele cu motive împletite.

ba308e57fb698cbe24f9616685ba5edf

Ţinutele boho-chic sunt foarte bogate în accesorii, precum: pălăriile cu boruri largi, genţile de piele cu franjuri , brăţările masive din lemn sau piele, bentiţele purtate pe frunte, colierele şi inelele cu pietre masive, cerceii din pene sau ochelarii de soare supradimensionaţi.

1e93cc676608c8afefe3f731c562c886

Se poartă coafurile lejere, buclele sau diverse împletituri, părul desfăcut sau prins cu o eşarfă.

Dacă te regăseşti în acest stil, aruncă un ochi peste noile colecţii de la zara sau mango sau vizitează târgurile de haine şi accesorii vintage pentru a-ţi completa garderoba.

Sursa foto: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.