Seri de joi la Sibiu

În Sibiu, serile de joi sunt dedicate muzicii clasice. Sunt serile în care Filarmonica de Stat Sibiu are concerte în Sala Thalia (str. Cetății, nr. 3-5). Sunt seri în care vă puteți bucura de oportunitățile unei capitale culturale, de plăcerea unui concert de înalt nivel, de atmosfera deopotrivă medievală și modernă a orașului. Pentru că la Sibiu vei fi mereu uimit de varietatea și calitatea evenimentelor culturale și artistice, ocrotite de o urbe îngrijită și cochetă.

Repertoriul Filarmonicii de Stat Sibiu este bogat. I se alătură frecvent invitați din țară și de peste hotare, soliști și dirijori dintre cei mai apreciați. Uneori, pe lângă serile de joi, sunteți așteptați la concerte și recitaluri și cu alte ocazii. Cu siguranță merită să vă aruncați din când în când ochii pe program.

Și ca să vă faceți o idee, iată programul lunii februarie:

  • Pe 12 februarie 2015 se va auzi muzica lui Béla Bartók – Dansuri populare româneşti, Sz. 56, Bohuslav Martinů – Concert pentru flaut, vioară şi orchestră, H 252 și a lui Robert Schumann – Simfonia a IV-a în re minor, op. 120.
  • Pe 19 februarie 2015, Filarmonica va interpreta Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura operei „Don Giovanni”, KV 527, Ludwig van Beethoven – Concert pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 61, și Serghei Rahmaninov – Dansuri simfonice, op. 4.
  • Pe 26 februarie 2015, avându-l ca solist pe Cosmin Bălean și al său duduk, Filarmonica are în program Aram Haciaturian – Vals din Suita „Masquerade”, Henrik Anassian – Concert pentru duduk şi orchestră, Ludwig van Beethoven – Uvertura „Coriolan”, op. 62, Simfonia a I-a în Do major, op. 21.

Concertele încep la ora 19:00. Biletele pentru concerte şi recitaluri sunt puse în vânzare la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, de luni până joi, între orele 12-16 şi în seara concertului, la intrare. Biletele costă 16 lei sau 20 lei, în funcție de categorie.

Foto: filarmonicasibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.