Ce este Marsala?

În 1963, Lawrence Herbert a creat un sistem de identificare, comparare şi comunicare a culorilor. Sistemul era menit să rezolve problemele legate de acurateţea culorilor în arta grafică, dar ulterior a fost extins la tehnologia digitală, modă, design, mase plastice, arhitectură, vopseluri, design de interior. Aşa a luat naştere PANTONE, cunoscut în întreaga lume drept limbajul standard al culorilor între designer şi client.

 

2009_Rollover 2012_Rollover 2014_Rollover

Începând cu anul 2000, Pantone Color Institute desemnează o anume culoare drept culoarea anului, pentru a îmbogăţi nuanţele şi resursele designului de orice fel. Astfel, culori cunoscute – Fuchsia Rose (2001), True Red (2002), Turqoise (2005), Emerald (2013) – sau mai puţin cunoscute – Mimosa (2009), Tangerine Tango (2012), Radiant Orchid (2014) – şi-au ocupat pe rând titlul de Culoarea Anului.

 

PentrPantone_Color_of_the_Year_Marsalau 2015, Pantone Color Institute a desemnat drept Culoarea Anului, Marsala. Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute, afirmă că “Marsala îţi îmbogăţeşte mintea, trupul şi sufletul emanând încredere şi stabilitate. Marsala este o nuanţă subtilă, seducătoare, care te îmbrăţişează cu multă căldură.”

 

marsala cosmeticsMarsala este ca un vin roşu robust, natural şi pământesc. Este o nuanţă care se potriveşte uşor în decoraţiuni de interior, produse cosmetice şi vestimentaţie. A fost imediat introdusă în colecţiile vestimentare şi în liniile de cosmetice. Anul acesta, Marsala este pe buzele tuturor, de multe ori la propriu.

Foto: pantone.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.