Târg de Buna Vestire

targ de buna vestireMuzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă în perioada 20 – 22 martie 2015 la un târg dedicat sărbătorii numite în popor Blagoveștenia. Buna Vestire se sărbătoreşte printre creştini pe 25 martie.

Specificul acestui târg este dezlegarea la peşte, întâmpinată cum se cuvine cu batog de crap argintiu, pastramă de somn, sardeluțe marinate în ulei picant și vin, salate cu icre de știucă și de crap. Nu va lipsi nici “regina ciorbelor pescăreşti”, Storceag-ul lipovenesc, făcută din sturion și somn, înnecată în smântână și zeamă de lămâie. Pe grătar se vor perpeli cârnăciori și mici de somon, învăluiți cu cotlet de ton.

Dacă nu sunteţi amatori de peşte, puteţi gusta din zacuscă, dulceţuri, cozonaci, sucuri naturale, fructe şi miere. Iar pentru pofticioşi, vor fi brânzeturi proaspete şi afumate, plăcinte şi turtă dulce, vin şi palincă.

Şi pentru a nu sătura doar burta, la târg vin meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici, maeştrii ai ouălelor încondeiate, tapiţeri şi ţesători, oameni cu pasiune şi răbdare infinită care dau naştere obiectelor artizanale româneşti.

Pentru curioşii, Filoteia Drajmici, din Vatra Moldoviței, județul Suceava, va face demonstrații de încondeiat ouă, iar Ileana Hotopilă din satul sucevean Lupcina, vă va dumiri ce sunt şi cum se fac ouăle „închistrite”, în cadrul Atelierului ce se va desfășura în sala Acvariu.

Târgul este deschis între orele 10:00 şi 18:00, iar intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.