Festivalul Internațional de Film NexT 2015

A noua ediție a Festivalului Internațional de Film NexT vă așteaptă între 15 și 19 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvire Popescu, CinemaPRO și într-o serie de locuri neconvenționale. Programul acesteo ediții cuprinde cea mai importantă competiție de scurtmetraj din România, o selecție unică de filme, masterclass-uri și workshop-uri.

Pentru trofeele NexT vor concura 146 dintre cele mai ambițioase și puternice producții. Vor fi puse în discuție teme delicate, subiecte tabu, tehnici inovatoare. Vor fi programe speciale dedicate filmelor „cu bătăi”, filmelor cu monștrii, celor cu muzică și ritm sau filmelor premiate la festivaluri internaționale, dar și secțiunea specială pentru copii. Nu lipsește nici seara dedicată filmelor de Oscar, care vor rula în premieră în România.

Astfel, sâmbătă, 18 aprilie 2015, ora 20.00, la Cinema Elvire Popesco, și duminică, 19 aprilie 2015, ora 20.00, la J’ai Bistrot, aveți ocazia să savurați scurtmetraje de acțiune care parodiază filmele asiatice. Kung Fu NexT propune o serie de comenii delicioase ca Do Kwan Tae, Schupakface: Genesis, Salvation, Le Petit Dragon.

NexT Beat este secțiunea dedicată muzicii și ritmului. Una furtiva lagrima, Carpe Jugular, Je sens le beat qui monte en moi, La Vie parisienne sunt doar câteva dintre scurtmetrajele muzicale care vor rula duminică, 19 aprilie 2015, ora 20.30, la Cinema Elvire Popesco.

Cele mai bune scurtmetraje europene, premiate în marile festivaluri și nominalizate în 2014 la Premiile Academiei Europene de Film (EFA) pot fi vizionate în premieră la București, la Institutul Cultural Român, joi, 16 aprilie 2015, de la ora 18.00, în cadrul programului Short Matters!

La CinemaPRO, vineri, 17 aprilie 2015, de la ora 20.30, într-o seară cu dichis și covor roșu, avem Oscars Night. Cele cinci titluri (live action) nominalizate anul acesta la premiile Academiei Americane de Film, inclusiv câștigătorul statuetei pentru Cel mai bun scurtmetraj, The Phone Call, în regia lui Mat Kirkby, vor putea fi savurate în premieră în România, oferite de Shorts TV.

Programul complet al festivalului este disponibil aici .

Biletele și abonamentele costă între 5 lei și 80 lei, în funcție de secțiune și locație. Se pot procura on-line pe eventbook.ro sau de la Librăria engleză Anthony Frost (25 Februarie – 19 Aprilie), de la Librăria franceză Kyra Kyralina (25 Februarie – 19 Aprilie), de la Cinema Elvire Popesco, de la casele de bilete de la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco (în perioada festivalului: 15 – 19 aprilie) şi CinemaPRO (în ziua proiecţiei: 17 Aprilie, pentru programul Oscars Night).

One Reply to “Festivalul Internațional de Film NexT 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.