Din Rusia vine casca inteligentă pentru motociclişti

Odată cu primăvara apar si motocicliştii – şi bineînteles că printre primele lucruri la care ne gândim este siguranţa în trafic – aşa că venim cu veşti interesante din Rusia unde a fost dezvoltată o cască inteligentă – pe lânga faptul că este absolut obligatorie, fie că e inteligentă sau nu – noul model ne oferă un avantaj enorm – să nu mai oprim pentru a consulta hărţi sau să ne luăm ochii de la drum pentru a verifica traseul pe GPS.

live map helmet
sursa foto http://techwarriorz.com/

Asta deoarece casca inteligentă dezvoltată de ruşi şi denumită LiveMap are un sistem de navigaţie GPS integrat ce proiectează informaţiile direct pe vizieră.

Căştile mai sunt denumite şi „sisteme de afişare cu capul sus”. De ce? Fiindcă ne menţinem capul ridicat astfel încât ne uităm la drum şi nu în jos la dispozitive. Rezultatul este că nu mai suntem distraşi de la trafic pentru a privi bordul motocicletei.

Dispozitivul LiveMap are integrat un microfon, un senzor de lumină şi o cască audio pentru ca motocicliştii să poată interacţiona cu sistemul fără a-şi lua ochii de la drum sau mâinile de pe ghidon. Casca inteligentă cântăreşte un pic peste un kilogram, are acumulator cu autonomie de 5-6 ore și mufă USB ce permite încărcarea oriunde se află o sursă de curent. Comenzile către dispozitiv vor putea fi date doar în engleză, dar anul viitor căşti cu comenzi vocale în rusă şi alte şase limbi.

Firma rusească va prezenta oficial produsul luna viitoare în Statele Unite, iar pe piaţă va ajunge în august, la un preţ destul de mare – 2.000 de dolari. Destul de mult, dar ne gândim că vorbim în fapt de siguranţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.